~chokodox followers~

lilypie tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Monday, September 9, 2013

setelah sekian lama

salam 
setelah sekian lama
rasa rindu nak update blog
hampir 4 bulan 
blog dah bersawang
dalam tempoh itu ada lah yg dah berubah sana sini
umur arjuna sorang ni pun dari setahun bertambah ke dua tahun
alhamdulillah
10 Ogos 2013 ari tu
genap khalifah kecil ini usia dia dua tahun
sekarang alhamdulillah
progress dah mula bercakap
n dah boleh faham arahan 
n lahiriah budak lelaki
ada waktunya nakal jugak
^__^
ini pic latest eeman 
+
+
+
+
 +
 +
 +

 dan sekarang secara rasmi 
aku bernaung di majalah seperti di atas
tidak lagi bersama majalah wanita
kalau ada ibu2 kat luar sana
nak masukkan pic anak comel dalam ruangan
detik berharga dialu-alukan hantar pic kalian ya
emelkan ke majalahibuanak@yahoo.com
secara kasarnya majalah kami dah masuk isu ke enam
pengisian banyak kisah tentang ibu bapa moden
cover hanya wajah ibu biasa
yg ada wajah menarik beserta bayi comel
kalau ada parents yg nak share cara mereka membesarkan anak2
ada party birthday anak2, ada anak istimewa
atau ada anak yang mempunyai masalah kesihatan
jgn segan emelkan ya
+
+

 pic kenangan with anakanda
masa jamuan raya anjuran ofis baru-baru ini
+
+
+
gambar di atas
gambar kenangan keluarga kecil kami beraya
may be setakat ini dulu
sekadar perkongsian khabar
+
+
regards,

Thursday, April 4, 2013

eeman progress updated

 salam semua..
ntah masih yg ade baca blog ni ke tak
tak kisah laah ye dak
so far eeman sekarang sebenarnya ibu 
dia yg tersalah kira umurnya
dah setahun 7 bulan pon
progress dia alhamdulillah
dah makin banyak vocabullary
yg dah berjaya dia belajar
n ungkapkan
contoh nya macam :
dog, cat, fish, bird, chicken, duck, baby,
mumu (kartun mumu hug kat astro ceria)
boboyboi, upin ipin, ame (is for sama-sama)
ibu n ayah, akit is for sakit, 
nak..cucu is for susu T__T"
pun boley
dan banyak lagi
yg paling kelakar bila dia tgk iklan
susu ducth lady ada sorang budak perempuan 
comel panggil bai roti tu
eeman pun boleh ingat dua kali part budak tu jerit roooootiiiiiiiiii
hahahhahah
+
+
+
memandangkan dia dok di nurseri
masih di taska Aulad Ceria, Seksyen 8
Bandarr Baru Bangi
dia diajar untuk menyanyi n menari ikut nursery rhymes
yg paling dia suka lagu A,E,I,O,U n lagu head 
shoulder knees and toes tu
bukak jek youtube
pasang je lagu tu
dia dah ingat step by step nak menari lagu tuh dah
^__^


 eeman akan buat gaya mcm kartun nih
ikut step mcm mane dalam lagu tu
^__^
+
+
+
last but not least
ni sebahagian picture masa kami sekeluarga
balik ke Taiping
bawak eeman close to nature gitu temanya
melawat zoo taiping laa kekdahnya
+
+
+
+
+
tada
eeman n ayah
a.k.a saharil's jr
ye anak saya memang copy paste muka ayahnya
n dia anak ayah sgt
here and there
nama ayah gak yg dia sebut

+
+
+
+
+
ni pic eeman n ibu
tuan tanah kedaung dengan anakanda
last but not least
my flesh n blood
eeman 
luv u so much khaleef
^__^

Wednesday, February 20, 2013

doa untuk memohon zuriat yang baik

 
Kita berusaha semoga Allah makbulkan
+++

One-Year-Old Toddler progress



 Gud info for mummy and daddy..milestone for our 
baby during one year old
·         12-Month-Old Child
As your baby faces the massive challenge of learning to walk, he finds comfort and release in playtime.
·         13-Month-Old Child
As the world begins to open up, your toddler does too, so get ready for a smorgasbord of emotions and behaviors.
·         14-Month-Old Child
No! If you haven't yet heard that simple word from your toddler's lips, get ready — it's coming.
·         15-Month-Old Child
Wow, that cute little bundle of emotions can now express pleasure, playfulness…and protests.
·         16-Month-Old Child
Who knew such a tiny person could have such a big stubborn streak?
·         17-Month-Old Child
Chances are your little devil has developed some naughty new habits. (Break out the earplugs!)
·          
·         18-Month-Old Child
Little ones start to understand limits around now — but that doesn't mean they follow them.
·         19-Month-Old Child
Whether you've got a whirling dervish or a laidback little one, your best bet is giving her plenty of time and space to do her thing.
·         20-Month-Old Child
Life can be pretty scary sometimes, especially for little ones. To the rescue: you!
·         21-Month-Old Child
A preference for "boy" or "girl" stuff may soon emerge as toddlers continue to express their individuality.
·         22-Month-Old Child
Look out! Your little powder keg may be about to blow!
·         23-Month-Old Child
Where do you think you're going, Mom? That may be the message your toddler sends (loudly and/or tearfully) every time you try to leave her side.
·

konnichiwa tokyo street

 salam all
masih bersisa sambutan tahun baru cina ya
btw sempena tahun ular air ni
aku dah memang memboikot kalau ada ura2 nak balik ke kg
during cuti CNY, bukan apa berdasarkan pengalaman sendiri
masa banyak terbuang di jalanan dan terperuk duk 
di dalam kereta amat merengsakan
taiping yg small2 tu pun boleh sesak dengan manusia
jadiknya bg meredakan rasa bosan kepada anak yg baru
setahun usianya itu
aku mengusulkan kepada shuben, apa kata jom kita
feeling2 lawat ke tokyo, hatta lokasinya 
hanya lah terletak di Pavillion, KL je dik non
memandangkan org cuti, dari sungai long ke Pavi
amat pantas, lancar, tenang uols perjalanannya
kami akan melawat Tokyo Street @ Pavillion kekdahnya 
sebaik saja pintu lif tiba di aras 6
macam burung eeman berlari punya laa gembiranya..
waaa weeee gitu
plan mmg hanya nak tgk2 ambience dekat 
Tokyo Street tu, ok laa not bad
ada barang2 kekonon mcm kat jepun
sales man n girl pun dress up pakai baju mcm org jepun
ada kedai kamera lomo, jual figura kecik
superhero, doraemon and ada a few cartoon 
Jepun yg aku tak kenal
 sebenarnya sejak eeman bby
memang teringin nak amik pic dia jalan2 sambil 
pegang tgn ayah dia
mcm pic daddy n son momento gitu
alhamdulilah da ada a few pic yg aku abadikan
menggambarkan momen manis dua arjuna itu
so kitorang juz melihat2
nothing to do
tak rush pun
juz chill bagi eeman meet n greet new frens
ye yg penting semua amoi ke cina mana ke dia 
say hi n g salam
asal nampak stroller ada baby semua di tunjuk ckp 
baby, baby..
n kat bawah tu pun ada pic dia g salam 
siap cium tangan anak cina tu ye
berjiwa muhibah betul nampaknya 
anakanda saya
kesimpulannya
kami merancang untuk balik ke Taiping & Alor Star
pertengahan Mac
nak melawat atok n opah tersayang
plus family mertua di Taiping
perkembangan eeman
sesuai seiring usia dia
masih lagi anak yg sulung n dia kekal yg bongsu
hingga saat ini
masih merancang untuk bg eeman lil brother/sister
tapi tidak dalam masa terdekat ini..
semoga allah pelihara hendaknya
anakanda kami